Чай зелений КИТАЙСЬКИЙ ЖАСМИН ХУНГ ПРАТ Юліус Майнл
585 ₴
- В наявності
- Код: 10018
- +380 (99) 640-25-02
Сертифікований органічний чай вищої якості без домішок і добавок
Характеристики
Виробник Julius Meinl
Країна виробник Австрія
Додаткові характеристики
тип фасування пакетик для чайника BIG BAG
вага одного пакетика 3,25 г
кількість пакетиків в одній пачці 20 шт
кількість пачок в упаковці 12 шт
час заварювання 1-3 хв
Біологічна цінність екстракту зеленого чаю, перш за все, визначається високим вмістом катехінів, кофеїну та вітамінів (С, Р, К та ін).
Катехіни відносяться до великої групи сполук ― флавоноїдам і містяться в багатьох їстівних рослинах, але особливо їх багато в чаї. Катехіни в чаї містяться у вигляді окремих мономерів або більш складних конденсованих сполук, що належать до дубильних речовин.
Екстракт зеленого чаю містить катехіни (епікатехін і епигааллокатехин), які володіють високою біологічною активністю: є потужними антиоксидантами, беруть участь в обміні речовин, впливають на регуляцію рівня цукру в крові.[1] Катехіни володіють Р вітамінною активністю і разом з вітаміном с володіють вираженою властивістю знижувати проникність капілярів. Крім того, спільно з вітаміном С мають кровоспинну дію, знижують рівень шкідливого холестерину.
Дубильні речовини чаю (таніни) ― високомолекулярні фенольні сполуки. Екстракт зеленого чаю містить, головним чином, таніни, що відносяться до нецукровий ефірів карбонових кислот.
Кофеїн у чаї (теїн) присутній у зв'язаному стані з таннідами, природне поєднання кофеїну з таннідами забезпечує більш безпечне і м'яке дія його на організм, багато в чому нівелюючи побічні ефекти останнього.
У зеленому чаї міститься велика кількість вітаміну С (більше ніж у соку лимона і апельсина): до 250 мг на 100г. Вітамін С знаходиться в чаї в природному комплексі з залізом і мікроелементами і в такому комплексі бере участь у багатьох обмінних процесах, пригнічує небажані окисні процеси і стимулює кровотворення.
Вітамін К (філохінон або фитонактон) присутня в екстракті зеленого чаю у формі К1. У сучасній літературі відмічається нестача вітаміну К є досить частим явищем. Тоді як роль цього вітаміну досить важлива: він забезпечує нормальну в'язкість крові, запобігаючи утворенню тромбів. Вітамін К бере участь у синтезі остеокальцину (білок кісткової тканини) структурну основу всередині кістки, навколо якої кристалізується кальцій. Таким чином, він необхідний для додання кісткам міцності. Вітамін К також бере участь у синтезі глікогену.
Основні | |
---|---|
Виробник | Julius Meinl |
Країна виробник | Австрія |
Склад чаю | Моночай |
- Ціна: 585 ₴